LUISTER NU

BEKIJK NU

GERARD HULSINKPLEIN

INFO@GLAZENHUISOOTMARSUM.NL

06-5555-3738

Doelen

DOELEN

 

Speeltoestel Jeugd Ootmarsum
Voetbalvereniging KOSC heeft deze aanvraag ingediend om voor de jongsten, die vaak meekomen naar voetbalwedstrijden of trainingen een speeltoestel te plaatsen. Daarnaast is het sportcomplex ’n Tooslag vrij toegankelijk en dus kan er op ieder uur van de dag gespeeld worden. Tevens wordt het terrein beveiligd door camera’s in verband met vandalisme. 'n Tooslag kan rekenen op 40% van de totale opbrengst.

De volgende 4 doelen mogen rekenen op 15% van de totale opbrengst:

Bus voor Tim Knaapen
Bij Tim Knaapen is in december 2013 PSMA vastgesteld. Dit is een vorm van ALS.  Door de progressie van zijn ziekte zal hij binnenkort moeten overstappen naar een elektrische rolstoel.  Concreet betekent dit dat ze dan hun auto weg moeten doen en een aangepaste bus/caddy moeten aanschaffen. Hier is uiteraard veel geld mee gemoeid.  Aangezien ze de laatste jaren (en in de toekomst) al veel aanpassingen hebben moeten doen, houdt het financieel gezien een keer op voor dit gezin. 

Myotone Dystrofie ten behoeve van de familie Ter Wee
Myotone Dystrofie, ook wel de ziekte van Steinert genoemd, is een spierziekte, waarbij de spieren steeds zwakker worden en organen worden aangetast. Hierdoor kunnen onder meer maagdarmstoornissen, hartklachten en concentratieproblemen ontstaan. De levensverwachting is beperkt. Het is een erfelijke ziekte en wordt per generatie ernstiger. De familie Ter Wee, uit Geesteren (Overijssel), kennen deze ziekte nu als geen ander ….……Vader Ter Wee wist niet dat hij deze ziekte had en heeft deze ziekte helaas doorgegeven aan drie van zijn vijf kinderen. Hijzelf is inmiddels overleden. Het leven van deze familie is sinds de diagnose, nooit meer hetzelfde geweest.

Nieuwe Paaswagens voor stichting Paasgebruiken Ootmarsum
De Paasgebruiken in Ootmarsum worden tot tevredenheid van velen op een prima wijze in stand gehouden. Deze tradities zorgen voor een enorme toeloop van mensen. Het ophalen van het Paashout verliep dit jaar niet geheel volgens planning. De derde wagen begaf het door pech en dus is de Stichting Behoud Paasgebruiken Ootmarsum op zoek naar nieuwe Paaswagens.  Keep them roling, maar dan met paardenkracht.

Duivenaanhangwagen voor de Othmarvliegers

Helaas neemt het aantal postduivenliefhebbers af en moet er steeds meer geregeld worden om de duiven op de lossingsplekken te krijgen. Daarvoor worden vrachtwagens ingezet, die de duiven overal ophaalden. Dat wordt anders, want om kosten te besparen komt de vrachtwagen niet meer op alle plekken en dus moeten de leden van de Othmarvliegers hun duiven bijvoorbeeld naar Oldenzaal of Denekamp brengen. Een duivenaanhangwagen is dan een ideale mogelijkheid om in één keer alle wedstrijdduiven naar de plaats van vertrek te brengen. Dat kost geld en deze relatief kleine, maar fanatieke club, kan een bijdrage dus zeker gebruiken.